Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,magistrski,besedilu Seznam forumov Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,magistrski,besedilu
Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,pomoč pri magistrski nalogi,pomoč pri pisanju diplome,pomoč pri pisanju diplomske naloge, Kontakt: info@mojstudij.com Kontakt: info@mojstudij.com Kontakt: info@mojstudij.com
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10 POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODE

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,magistrski,besedilu Seznam forumov -> Pomoč pri urejanju besedila
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ninanana123
Administrator foruma


Pridružen/-a: 30.08. 2010, 11:53
Prispevkov: 559

PrispevekObjavljeno: 05 Nov 2010 07:09    Naslov sporočila: TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10 POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODE Odgovori s citatom

TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10

POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODENJE

• Osebnostne značilnosti vodilnih delavcev v turizmu
• Motivacija zaposlenih
• Timsko delo
• Organizacijska kultura
• Organizacija dela in načrtovanje časa
• Stres na delovnem mestu
• Etika in morala pri vodenju
• Komunikacija z gosti
• Interno komuniciranje
• Anonimni gosti
• Reševanje pritožb
• Kodeks obnašanja
• Vodenje sestankov
• Pisna komunikacija
• Poslovni protokol
• Reševanje konfliktov
• Stres in izgorevanje
• Interno komuniciranje
• Pisno poslovno komuniciranje
• Letni razgovori
• Etika in morala pri delu


Mentor: Mag. Markič Peter


EKONOMIKA TURIZMA



• Značilnosti in problemi turističnega gospodarstva v izbrani destinaciji
( kraju, občini, turističnem področju )
• Analiza turističnega prometa v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
• Možnosti razvoja turizma v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
• Ekonomski pomen turizma v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
• Vpliv turizma na razvoj izbranega kraja, občine ali regije
• Razvoj zelenega – trajnostnega turizma
• Možnost razvoja trajnostnega (zelenega) turizma v izbrani destinaciji
( kraju, občini, turističnem področju )
• Značilnosti in problemi turističnega gospodarstva Bleda
• Možnosti razvoja turistične ponudbe Bleda
• Vključevanje hotela Astoria v turistično ponudbo Bleda, Juliskih Alp in Slovenije
• Hotel Astoria na Bledu – eko hotel

Mentorica :Jana Špec, univ.dipl.ekon.




EKONOMIKA IN MANAGEMENT PODJETJA

• Analiza uspešnosti poslovanja izbranega podjetja
• Poslovni načrt za ustanovitev podjetja
• Študija izvedljivosti poslovne ideje

Mentorica: mag. Darja Radič


PIS IN PODJETNIŠTVO

• Analiza zadovoljstva gostov v ….
• Analiza in primerjava obiska, zasedenosti v …
• Poslovne informacije v …
• Zbiranje in obdelava podatkov v ……
• Primerjava uspešnosti za ….
• Poslovni načrt za ……..


Mentorica: Francka Gregorc, univ. dipl. ekon.




























GASTRONOMIJA IN KAKOVOST HRANE IN PIJAČ:

• Analiza prehrane v vrtcu, osnovni šoli, srednji šoli, analiza študentovske prehrane, družbene prehrane,…
• Analiza prehrane na letalu, ladijski restavraciji, vlaku,…
• Analiza prehrane starostnikov v domu ostarelih xy
• Izdelava načrta prehrane za veslače, tenisače, nogometaše,... kluba xy
• Izdelava načrta prehrane za letovanje otrok, mladostnikov, študentov in podobno
• Izdelava načrta prilagojene prehrane v Hotelu xy (diabetiki, celiakija, eko prehrana, prehrana za vegance, frutarijance,.makrobiotike ….)
• Izdelava načrta prehrane za konferenčne goste, poslovneže,.tujce,...
• Postavitev HACCP sistema v obratu xy
• Slovenske jedi v gostinski ponudbi ali vinske posebnosti kot del gostinske ponudbe
• Analiza prehranske vrednosti pijač in njihov prispevek energijski in hranilni vrednosti obrokov




OSNOVE KUHARSTVA


• Struktura gostinskih obratov v turistični destinaciji ter njihova kulinarična ponudba
• Verski vplivi na izbor jedi za protokolarne potrebe
• Kulinarična ponudba na riklijevih dnevih
• Lunch paket, kot nadomestilo toplega obroka v hoteih
• Varovalna prehrana, kot del penzionske ponudbe
• Piknik z animacijo v povezavi s pripravo jedi
• Jedi iz belušev, kot dodatna ponudba gostinskega obrata
• Ponudba jedi za otroke v gostinskih obratih
• Dekoracija kot element pospeševanja prodaje jedi
• Promocija slovenske narodne kuhinje za tuje goste


STREŽBA Z ORGANIZACIJO DELA (SOD) IN OSNOVE STREŽBE (OST)


• Vitalni cocktaili
• Sistemska gastronomija (Free Flow)
• Organizacija postrežbe na prevoznih sredstvih (letala, vlak, velika plovila)
• Sodobni trendi v gostinstvu
• Uporaba sodobnih tehnologij v gostinstvu
• Rezervacijski sistemi miz v F&B oddelku.
• Klasifikacija poklicev v F&B oddelku
• Standard postrežbe v F&B oddelku.
• Pravila obnašanja v F&B oddelku.
• Delovna obleka v F&B oddelku.
• Katalog ponudbe pijač proizvajalcev in uvoznikov.
• Planiranje namizne floristike
• Ponudba jedi in pijač v vodnih parkih.
• Uporaba informacijskih sistemov v strežbi (Orderman)
• Party-service sistem.
• Ocenjevanje dela strežnega osebja.
• Gastronomija na posebnih dogodkih (After work party)
• Oblike miz na svečanih dogodkih
• Ponudba jedi in pijač na otroških zabavah.
• Ponudba jedi in pijač »internet cafe«
• Ponudba jedi in pijač na plažah
• Postrežba cognac-ov
• Postrežba penečih vin
• Postrežba »finger food« jedi.
• Postrežba čajev
• Sedežni red pri svečanih obrokih
• Poslovitev od gosta in izstavitev računa
• Ekološka osveščenost pri strežbi jedi in pijač
• Aktivna prodaja v strežbi
• Strežba in priprava enostavnih jedi in prigrizkov
• Gueridon service; dokončevanje jedi pred gostom
• Podoba odličnega natakarja
• Oblikovanje servietov na 101 način.
• Ureditev vinoteke


Mentorja: Marijan Lebar in Peter Mihelčič





TURISTIČNA GEOGRAFIJA IN KULTURNA DEDIŠČINA

• Zidaniški turizem
• Osmice
• Vključevanje dediščine čebelarstva v turizem
• Vključenost Arnolda Riklija v turistično ponudbo na Bledu
• Kulturne prireditve (v izbranem kraju)
• Dediščina gostoljubnosti
• Varovanje okolja in turizem – primer dobre prakse
• Spominkarska ponudba izbranega kraja
• Dediščinska ponudba turističnih paketov izbranih agencij
• Dediščina šeg in navad v turizmu


Mentorica: dr. Boža Grafenauer


DOPOLNILNE TURISTIČNE DEJAVNOSTI:

• Organizacija in izvedba šolskega projekta Modna revija na krožniku
• Organizacija in izvedba šolskega projekta Beatlomanija
• Organizacija mednarodne konference Kakovost in inovativnost v turizmu in gostinstvu
• Organizacija Svetovnega pokala v veslanju na Bledu
• Organizacija Ministrske konference Sveta Evrope
• Vključevanje športa v turistično ponudbo na območju _______________
• Organizacija in izvedba izleta/potovanja v/po ______________________
• Oblike in razvoj turistične animacije v Sloveniji
• Vsebinska analiza animacij v izbranih hotelih
• Analiza tematskih vodstev po Bledu


Mentorica: dr. Boža Grafenauer




KUHARSTVO Z ORGANIZACIJO DELA


- Ponudba solat v hotelu x
- Izdelava sezonskega jedilnika v restavraciji x
- Organizacija higienskega režima v kombinirani kuhinji
- Ponudba sladic na hotelski terasi
- slovenske narodne jedi v penzionski ponudbi
- Ponudba jedi za japonske goste
- Juhe v gostinski ponudbi
- Priprava kulinarične ponudbe za 4 letne čase v hotelu, rest....( mrežno planiranje)
- Analiza izkoriščenosti hotelskih kapacitet na področju F&B
- Prilagojenost ponudbe za male goste.., ciljnim skupinam, modi, letnemu času
- Vpliv sosednjih držav na ponudbo hrane v obratu.....
- Izdelava sladic na krožniku, sadja , sladoleda, v harmonično garnituro z ustrezno omako in letni čas
- Zdrava hrana kot novi vidiki trženja

MENTOR:
Jože Zalar, dipl.org.tur.

TRŽENJE V TURIZMU

• Tržno komuniciranje v turističnem podjetju
• Oblikovanje trženjskega spleta za turistično podjetje
• Program zvestobe kupcev v turističnem podjetju
• Doseganje zadovoljstva porabnikov v turističnem podjetju

Mentorica: mag. Tadeja Krašna











POSLOVANJE HOTELOV IN TURISTIČNIH AGENCIJHT

• Analiza proizvoda, tržnih poti in tržnega komuniciranja za potovanje
• Analiza rezervacijskega sistema v turističnem podjetju
• Recepcijsko poslovanje v hotelu
• Analiza izkoriščenosti prenočitvenih zmogljivosti v hotelu


Mentorica: mag. Tadeja Krašna

ANALIZA BILANC Z REVIZIJO

• Priprava in izpeljava projekta
• Primer uporabe nekaterih temeljnih kazalnikov za presojo uspešnosti poslovanja (zavod, podjetje x)
• Analiza organiziranosti računovodstva v podjetju
• Računovodski podatki in analiza s kazalniki
• Primer črpanja EU sredstev

Mentorica: dr. Neva Maher



OSNOVE RAČUNOVODSTVA in FINANČNO RAČUNOVODSTVO



• Pomen in vsebina pravilnika o računovodstvu - konkretni primer
• Pomen in vsebina sklepov samostojnega podjetnika - konkretni primer
• Bilanca stanja in razkritja posameznih postavk bilance stanja – konkretni primer
• Posebnosti knjigovodenja društev in invalidskih organizacij (poudarek na pridobitni in nepridobitni dejavnosti (SRS 33)
• Knjigovodske listine – notranje in zunanje – konkretni primer
• Predračun izkaza poslovnega izida in bilance stanja – konkretni primer
• Odnos: računovodski servis in s.p. (listine, sklepi, odgovornost)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)


Mentorica: Helena Janša

OSNOVE POSLOVNIH FINANC


• Upravljanje z denarnimi sredstvi v podjetju
• Upravljanje s kratkoročnimi finančnimi naložbami v podjetju
• Viri financiranja malih podjetij v Sloveniji
• Poslovni angeli kot vir financiranja malih podjetij v Sloveniji in v svetu
• Primerjava finančnih posledic pri prisilni poravnavi in stečaju podjetja
• Pomen in vloga finančen funkcije v - izbranem podjetju
• Upravljanje s terjatvami do kupcev v - izbranem podjetju
• Pomen faktoringa za podjetje
• Cesija in kompenzacija kot načina zapiranja terjatev
• Načini izterjave denarja pri terjatvah iz poslovanja
• Opredelitev in vrste leasinga
• Primerjava leasinga in posojila pri poslovnem prostoru


• Po dogovoru so naslovi lahko tudi drugačni, vendar izključno s področja financ, predvsem financiranja podjetij ter upravljanja s kratkoročnimi in dolgoročnimi sredstvi. Zaželeno je, da je v nalogi obravnavan konkreten problem iz izbranega podjetja.


Mentor: mag. Aleksander Kupljenik


DAVKI V PODJETJU

• Prehod iz podjetnika posameznika na družbo z omejeno odgovornostjo in vpliv na obdavčitev
• Obračun davka na dodano vrednost v posamezni gospodarski dejavnosti
• Vstop v Evropsko skupnost in sprememba pri obračunu davka na dodano vrednost
• Razlika ZDDV-1 v primerjavi s starim Zakonom o davku na dodano vrednost
• Prehod iz obdavčljive na neobdavčljivo dejavnost ali obratno in izračun odbitnega deleža pri davku na dodano vrednost
• Spremembe obračuna davka od dobička oz. dohodka pravnih oseb skozi posamezna obračunska obdobja (ZDDPO-1, ZDDPO-2)
• Razlika med bilanco uspeha in obračunom davka od dohodka pravnih oseb – stalne in začasne razlike; začasne razlike – davčno nepriznani odhodki v tekočem obdobju, priznani v kasnejših obračunskih obdobjih
• Vpliv davčnih olajšav na višino davka od dohodka pravnih oseb
• Obračun davka od dohodka pravnih oseb pri subjektih, ki opravljajo pridobitno in nepridobitno dejavnost
• Obdavčitev osebnih prejemkov (specifičnosti pri posameznem obračunu)


Mentorica: Branka Nagode


STROŠKOVNO RAČUNOVODSTVO

• Organizacija stroškovnega računovodstva v podjetju X.
• Plače in obračun plač v podjetju X.
• Plače kot strošek dela in plače kot zaslužek zaposlenega za opravljeno delo
• Potni stroški: primerjava stroškov uporabe službenih in privat vozil pri terenskem delu
• Analiza uporabljene metode vrednotenja zalog (materiala ali proizvodov) in njen vpliv na poslovni izid podjetja X
• Računovodsko spremljanje in obračun proizvodnje v podjetju X.
• Delovanje računovodske funkcije v podjetju X.
• Analiza uspešnosti podjetja X v primerjavi s panogo v zadnjem letu.
• Analiza splošnih stroškov v izbranem podjetju in možnosti za njihovo boljše obvladovanje
• Kritični prikaz analitičnega računovodstva (po izbiri) v podjetju X

Mentor: Andreja Plevnik
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,magistrski,besedilu Seznam forumov -> Pomoč pri urejanju besedila Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.