| 
			 
				|  | Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,magistrski,besedilu Pomoč pri diplomi,diplomski nalogi,pomoč pri magistrski nalogi,pomoč pri pisanju diplome,pomoč pri pisanju diplomske naloge, Kontakt: info@mojstudij.com Kontakt: info@mojstudij.com Kontakt: info@mojstudij.com
 
 |  
 
 
 
 
	
		| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |  
		| Avtor | Sporočilo |   
		| ninanana123 Administrator foruma
 
 
 Pridružen/-a: 30.08. 2010, 11:53
 Prispevkov: 559
 
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 05 Nov 2010 07:09    Naslov sporočila: TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10  POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODE |   |   
				| 
 |  
				| TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10 
 POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODENJE
 
 •	Osebnostne značilnosti vodilnih delavcev v turizmu
 •	Motivacija zaposlenih
 •	Timsko delo
 •	Organizacijska kultura
 •	Organizacija dela in načrtovanje časa
 •	Stres na delovnem mestu
 •	Etika in morala pri vodenju
 •	Komunikacija z gosti
 •	Interno komuniciranje
 •	Anonimni gosti
 •	Reševanje pritožb
 •	Kodeks obnašanja
 •	Vodenje sestankov
 •	Pisna komunikacija
 •	Poslovni protokol
 •	Reševanje konfliktov
 •	Stres in izgorevanje
 •	Interno komuniciranje
 •	Pisno poslovno komuniciranje
 •	Letni razgovori
 •	Etika in morala pri delu
 
 
 Mentor: Mag. Markič Peter
 
 
 EKONOMIKA TURIZMA
 
 
 
 •	Značilnosti in problemi turističnega gospodarstva v izbrani destinaciji
 ( kraju, občini, turističnem področju )
 •	Analiza turističnega prometa v izbrani destinaciji  ( kraju, občini, turističnem področju )
 •	Možnosti razvoja turizma v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
 •	Ekonomski pomen turizma v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
 •	Vpliv turizma na razvoj izbranega kraja, občine ali regije
 •	Razvoj zelenega – trajnostnega turizma
 •	Možnost razvoja trajnostnega (zelenega) turizma v izbrani destinaciji
 ( kraju, občini, turističnem področju )
 •	Značilnosti in problemi turističnega gospodarstva Bleda
 •	Možnosti razvoja turistične ponudbe Bleda
 •	Vključevanje hotela Astoria v turistično ponudbo Bleda, Juliskih Alp in Slovenije
 •	Hotel Astoria na Bledu – eko hotel
 
 Mentorica :Jana Špec, univ.dipl.ekon.
 
 
 
 
 EKONOMIKA IN MANAGEMENT PODJETJA
 
 •	Analiza uspešnosti poslovanja izbranega podjetja
 •	Poslovni načrt za ustanovitev podjetja
 •	Študija izvedljivosti poslovne ideje
 
 Mentorica: mag. Darja Radič
 
 
 PIS IN PODJETNIŠTVO
 
 •	Analiza zadovoljstva gostov v ….
 •	Analiza in primerjava obiska, zasedenosti v …
 •	Poslovne informacije v …
 •	Zbiranje in obdelava podatkov v ……
 •	Primerjava uspešnosti za ….
 •	Poslovni načrt za ……..
 
 
 Mentorica: Francka Gregorc, univ. dipl. ekon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 GASTRONOMIJA IN KAKOVOST HRANE IN PIJAČ:
 
 •	Analiza prehrane v vrtcu, osnovni šoli, srednji šoli, analiza študentovske prehrane, družbene prehrane,…
 •	Analiza prehrane na letalu,  ladijski restavraciji, vlaku,…
 •	Analiza prehrane starostnikov v domu ostarelih xy
 •	Izdelava načrta prehrane za veslače, tenisače, nogometaše,... kluba xy
 •	Izdelava načrta prehrane za letovanje otrok, mladostnikov, študentov in podobno
 •	Izdelava načrta prilagojene prehrane v Hotelu xy (diabetiki, celiakija, eko prehrana, prehrana za vegance, frutarijance,.makrobiotike ….)
 •	Izdelava načrta prehrane za konferenčne goste, poslovneže,.tujce,...
 •	Postavitev HACCP sistema v obratu xy
 •	Slovenske jedi v gostinski ponudbi ali vinske posebnosti kot del gostinske ponudbe
 •	Analiza prehranske vrednosti pijač in njihov prispevek energijski in hranilni vrednosti obrokov
 
 
 
 
 OSNOVE KUHARSTVA
 
 
 •	Struktura gostinskih obratov v turistični destinaciji ter njihova kulinarična ponudba
 •	Verski vplivi na izbor jedi za protokolarne potrebe
 •	Kulinarična ponudba na riklijevih dnevih
 •	Lunch paket, kot nadomestilo toplega obroka v hoteih
 •	Varovalna prehrana, kot del penzionske ponudbe
 •	Piknik z animacijo v povezavi s pripravo jedi
 •	Jedi iz belušev, kot dodatna ponudba gostinskega obrata
 •	Ponudba jedi za otroke v gostinskih obratih
 •	Dekoracija kot element pospeševanja prodaje jedi
 •	Promocija slovenske narodne kuhinje za tuje goste
 
 
 STREŽBA Z ORGANIZACIJO DELA (SOD) IN   OSNOVE STREŽBE (OST)
 
 
 •	Vitalni cocktaili
 •	Sistemska gastronomija (Free Flow)
 •	Organizacija postrežbe na prevoznih sredstvih (letala, vlak, velika plovila)
 •	Sodobni trendi v gostinstvu
 •	Uporaba sodobnih tehnologij v gostinstvu
 •	Rezervacijski sistemi miz v F&B oddelku.
 •	Klasifikacija poklicev v F&B oddelku
 •	Standard postrežbe v  F&B oddelku.
 •	Pravila obnašanja v  F&B oddelku.
 •	Delovna obleka v  F&B oddelku.
 •	Katalog ponudbe pijač proizvajalcev in uvoznikov.
 •	Planiranje namizne floristike
 •	Ponudba jedi in pijač v vodnih parkih.
 •	Uporaba informacijskih sistemov v strežbi (Orderman)
 •	Party-service sistem.
 •	Ocenjevanje dela strežnega osebja.
 •	Gastronomija na posebnih dogodkih (After work party)
 •	Oblike miz na svečanih dogodkih
 •	Ponudba jedi in pijač na otroških zabavah.
 •	Ponudba jedi in pijač »internet cafe«
 •	Ponudba jedi in pijač na plažah
 •	Postrežba cognac-ov
 •	Postrežba penečih vin
 •	Postrežba »finger food« jedi.
 •	Postrežba čajev
 •	Sedežni red pri svečanih obrokih
 •	Poslovitev od gosta in izstavitev računa
 •	Ekološka osveščenost pri strežbi jedi in pijač
 •	Aktivna prodaja v strežbi
 •	Strežba in priprava enostavnih jedi in prigrizkov
 •	Gueridon service; dokončevanje jedi pred gostom
 •	Podoba odličnega natakarja
 •	Oblikovanje servietov na 101 način.
 •	Ureditev vinoteke
 
 
 Mentorja: Marijan Lebar in Peter Mihelčič
 
 
 
 
 
 TURISTIČNA GEOGRAFIJA IN KULTURNA DEDIŠČINA
 
 •	Zidaniški turizem
 •	Osmice
 •	Vključevanje dediščine čebelarstva v turizem
 •	Vključenost Arnolda Riklija v turistično ponudbo na Bledu
 •	Kulturne prireditve (v izbranem kraju)
 •	Dediščina gostoljubnosti
 •	Varovanje okolja in turizem – primer dobre prakse
 •	Spominkarska ponudba izbranega kraja
 •	Dediščinska ponudba turističnih paketov izbranih agencij
 •	Dediščina šeg in navad v turizmu
 
 
 Mentorica: dr. Boža Grafenauer
 
 
 DOPOLNILNE TURISTIČNE DEJAVNOSTI:
 
 •	Organizacija in izvedba šolskega projekta Modna revija na krožniku
 •	Organizacija in izvedba šolskega projekta Beatlomanija
 •	Organizacija mednarodne konference Kakovost in inovativnost v turizmu in gostinstvu
 •	Organizacija Svetovnega pokala v veslanju na Bledu
 •	Organizacija Ministrske konference Sveta Evrope
 •	Vključevanje športa v turistično ponudbo na območju _______________
 •	Organizacija in izvedba izleta/potovanja v/po ______________________
 •	Oblike in razvoj turistične animacije v Sloveniji
 •	Vsebinska analiza animacij v izbranih hotelih
 •	 Analiza tematskih vodstev po Bledu
 
 
 Mentorica: dr. Boža Grafenauer
 
 
 
 
 KUHARSTVO Z ORGANIZACIJO DELA
 
 
 -	Ponudba solat v hotelu x
 -	Izdelava sezonskega jedilnika v restavraciji x
 -	Organizacija higienskega režima v kombinirani kuhinji
 -	Ponudba sladic na hotelski terasi
 -	slovenske narodne jedi v penzionski ponudbi
 -	Ponudba jedi za japonske goste
 -	Juhe v gostinski ponudbi
 -	Priprava kulinarične ponudbe za 4 letne čase v hotelu, rest....( mrežno planiranje)
 -	Analiza izkoriščenosti hotelskih kapacitet na področju F&B
 -	Prilagojenost ponudbe za male goste.., ciljnim skupinam, modi, letnemu času
 -	Vpliv sosednjih držav na ponudbo hrane v obratu.....
 -	Izdelava sladic na krožniku, sadja , sladoleda, v harmonično garnituro z ustrezno omako in letni čas
 -	Zdrava hrana kot novi vidiki trženja
 
 MENTOR:
 Jože Zalar, dipl.org.tur.
 
 TRŽENJE V TURIZMU
 
 •	Tržno komuniciranje v turističnem podjetju
 •	Oblikovanje trženjskega spleta za turistično podjetje
 •	Program zvestobe kupcev v turističnem podjetju
 •	Doseganje zadovoljstva porabnikov v turističnem podjetju
 
 Mentorica: mag. Tadeja Krašna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 POSLOVANJE HOTELOV IN TURISTIČNIH AGENCIJHT
 
 •	Analiza proizvoda, tržnih poti in tržnega komuniciranja za potovanje
 •	Analiza rezervacijskega sistema v turističnem podjetju
 •	Recepcijsko poslovanje v hotelu
 •	Analiza izkoriščenosti prenočitvenih zmogljivosti v hotelu
 
 
 Mentorica: mag. Tadeja Krašna
 
 ANALIZA BILANC Z REVIZIJO
 
 •	Priprava in izpeljava projekta
 •	Primer uporabe nekaterih temeljnih kazalnikov za presojo uspešnosti poslovanja (zavod, podjetje x)
 •	Analiza organiziranosti računovodstva v podjetju
 •	Računovodski podatki in analiza s kazalniki
 •	Primer črpanja EU sredstev
 
 Mentorica: dr. Neva Maher
 
 
 
 OSNOVE RAČUNOVODSTVA in FINANČNO RAČUNOVODSTVO
 
 
 
 •	Pomen in vsebina pravilnika o računovodstvu - konkretni primer
 •	Pomen in vsebina sklepov samostojnega podjetnika - konkretni primer
 •	Bilanca stanja in razkritja posameznih postavk bilance stanja – konkretni primer
 •	Posebnosti knjigovodenja društev in invalidskih organizacij (poudarek na pridobitni in nepridobitni dejavnosti (SRS 33)
 •	Knjigovodske listine – notranje in zunanje – konkretni primer
 •	Predračun izkaza poslovnega izida in bilance stanja – konkretni primer
 •	Odnos: računovodski servis in s.p. (listine, sklepi, odgovornost)
 •	Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
 •	Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
 •	Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
 •	Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
 •	Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
 
 
 Mentorica: Helena Janša
 
 OSNOVE POSLOVNIH FINANC
 
 
 •	Upravljanje z denarnimi sredstvi v podjetju
 •	Upravljanje s kratkoročnimi finančnimi naložbami v podjetju
 •	Viri financiranja malih podjetij v Sloveniji
 •	Poslovni angeli kot vir financiranja malih podjetij v Sloveniji in v svetu
 •	Primerjava finančnih posledic pri prisilni poravnavi in stečaju podjetja
 •	Pomen  in vloga finančen funkcije v -    izbranem podjetju
 •	Upravljanje s terjatvami do kupcev v -   izbranem podjetju
 •	Pomen faktoringa za podjetje
 •	Cesija in kompenzacija kot načina zapiranja terjatev
 •	Načini izterjave denarja pri terjatvah iz poslovanja
 •	Opredelitev in vrste leasinga
 •	Primerjava leasinga in posojila pri poslovnem prostoru
 
 
 •	Po dogovoru so naslovi lahko tudi drugačni, vendar izključno s področja financ, predvsem financiranja podjetij ter upravljanja s kratkoročnimi in dolgoročnimi sredstvi. Zaželeno je, da je v nalogi obravnavan konkreten problem iz izbranega podjetja.
 
 
 Mentor: mag. Aleksander Kupljenik
 
 
 DAVKI V PODJETJU
 
 •	Prehod iz podjetnika posameznika na družbo z omejeno odgovornostjo in vpliv na obdavčitev
 •	Obračun davka na dodano vrednost v posamezni gospodarski dejavnosti
 •	Vstop v Evropsko skupnost in sprememba pri obračunu davka na dodano vrednost
 •	Razlika ZDDV-1 v primerjavi s starim Zakonom o davku na dodano vrednost
 •	Prehod iz obdavčljive na neobdavčljivo dejavnost ali obratno in izračun odbitnega deleža pri davku na dodano vrednost
 •	Spremembe obračuna davka od dobička oz. dohodka pravnih oseb skozi posamezna obračunska obdobja (ZDDPO-1, ZDDPO-2)
 •	Razlika med bilanco uspeha in obračunom  davka od dohodka pravnih oseb – stalne in začasne razlike; začasne razlike – davčno nepriznani odhodki v tekočem obdobju, priznani v kasnejših obračunskih obdobjih
 •	Vpliv davčnih olajšav na višino davka od dohodka pravnih oseb
 •	Obračun davka od dohodka pravnih oseb pri subjektih, ki opravljajo pridobitno in nepridobitno dejavnost
 •	Obdavčitev osebnih prejemkov (specifičnosti pri posameznem obračunu)
 
 
 Mentorica: Branka Nagode
 
 
 STROŠKOVNO RAČUNOVODSTVO
 
 •	Organizacija stroškovnega računovodstva v podjetju X.
 •	Plače in obračun plač v podjetju X.
 •	Plače kot strošek dela in plače kot zaslužek zaposlenega za opravljeno delo
 •	Potni stroški: primerjava stroškov uporabe službenih in privat vozil pri terenskem delu
 •	Analiza uporabljene metode vrednotenja zalog (materiala ali proizvodov) in njen vpliv na poslovni izid podjetja X
 •	Računovodsko spremljanje in obračun proizvodnje v podjetju X.
 •	Delovanje računovodske funkcije v podjetju X.
 •	Analiza uspešnosti podjetja X v primerjavi s panogo v zadnjem letu.
 •	Analiza splošnih stroškov v  izbranem podjetju in možnosti za  njihovo boljše obvladovanje
 •	Kritični prikaz analitičnega računovodstva (po izbiri) v podjetju X
 
 Mentor: Andreja Plevnik
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		|  |  
   
	| 
 
 | Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  |